LOT:n Dreamliner viikoksi Finnairille

LOT787_boeing(päivittynyt) Finnair vuokraa LOT:n Boeing 787 Dreamliner -koneen, kertoo puolalainen Rzeczpospolita Ekonomia nettisivuillaan. Se tulee Helsinki - New York reitille joulukuun 27. ja tammikuun 3. päivän väliseksi ajaksi. Tästä spekuloitiin jo marraskuun lopussa, kun Pasazer.com-matkailusivusto kertoi asiasta.

Finnair ei ole lähettänyt tiedotetta muutoksesta. Varauskoneessa 27. joulukuuta lennon AY005 konetyyppinä on kuitenkin 788. Yhtiö kertoi Twitterissä tätä ihmetelleelle asiakkaalle kyseessä olevan LOT:n Boeing 787-8 -vuokrakone.

Finnairin lentomatkustajille tarkoitetulla nettisivulla muutoksesta on maininta. Sen perusteella huoltojen mahdollisesti viivästyessä Dreamlinerin vuokra-aikaa voidaan pidentää 7. tammikuuta asti. 787-lennoilla on Finnairin normaali palvelukonsepti ja yksi suomalainen purseri. Muu henkilökunta on LOT Polish Airlinesin.

Finnair tarvitsee väliaikaisesti lisää kapasiteettia, koska sen omien laajarunkokoneiden business-luokan istuimia uusitaan. Helpoin ratkaisu näin lyhyeksi ajaksi on ns. wet lease, jossa kone vuokrataan miehistöineen.

 

Ekonomian uutinen (puolaksi)

Lue myös: