Maakuntalentoja operoivat Norra ja alihankkija DAT - aikataulut julki, lennot alkavat 31.10. ja 28.11.

Norra_ATR_1Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on allekirjoittanut Finnairin kanssa sopimukset lentoliikenteen järjestämisestä viidelle maakuntakentälle. Lennot Helsingistä Joensuuhun, Kajaaniin ja kolmiolennot Kokkola-Pietarsaareen ja Kemi-Tornioon alkavat 31.10.2022. Jyväskylän lentojen operatiivisten järjestelyjen vaatiman lisäajan vuoksi lennot Jyväskylään alkavat 28.11.2022. Pääoperaattorina lennoilla on Norra, mutta alihankintaa voi suorittaa myös DAT. 

Finnair voitti tarjouskilpailun säännöllisten reittilentojen järjestämisestä Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin sekä kolmioreittinä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentokenttien välillä.

"Aloitimme sopimusneuvottelut pikaisesti hankintapäätöksen jälkeen, ja ne on saatettu päätökseen. Sopimukset on nyt allekirjoitettu kaikkien reittien osalta. Lennot alkavat 31.10.2022 ja kestävät pisimmillään 30.7.2023 saakka. Jyväskylän lentojen aloituksen siirtyminen ei merkittävästi vaikuta sopimuskauden lentomääriin vaan viikkovuorojen määrää kasvatetaan vastaavasti", kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Lennot Helsingistä Joensuuhun, Kajaaniin ja kolmiolennot Kokkola-Pietarsaareen ja Kemi-Tornioon alkavat 31. lokakuuta 2022. Jyväskylän lentojen operatiivisten järjestelyjen vaatiman lisäajan vuoksi lennot Jyväskylään alkavat 28. marraskuuta 2022.

Myös Finnair kertoi Lentoposti.fi:lle, että aloituksen siirto ei kuitenkaan juuri vaikuta Jyväskylän lentomääriin, sillä vuorotiheyttä kasvatetaan vastaavasti.

OY-RUF_080718Lentoja operoi Finnairin osaomistusyhtiö Norra (Nordic Regional Airlines). Lisäksi Finnair voi tarvittaessa käyttää alihankkijana DAT:ia (Danish Air Transport). Edestakaisia lentoja lennetään reiteillä korkeintaan kaksi kertaa arkipäivässä suorilla yhteyksillä ja korkeintaan kolme kolmiolentoa Kemi-Kokkola-Helsinki-välillä.

Norra on Finnairin osaomistusyhtiö, josta Finnair omistaa 40 prosenttia ja tanskalainen DAT 60 prosenttia. Norra operoi pääasiallisesti syöttöliikennettä Finnairille 12 Embraer 190- ja 12 ATR 72-500 -koneen laivastolla.

Finnair kertoo, että lentojen aikataulut pysyvät samana koko ostoliikennekauden 30. heinäkuuta 2023 saakka ja lennot voi varata Finnairin verkkosivuilta.

Jyväskylän aikataulutJoensuun aikataulut

Kemi-Kokkolan aikataulut

 

 

Kajaanin aikataulut

 

 

 

 

 


Lue myös: