Mitsuko Tottori Japan Airlinesin johtoon - työskenteli JAL:n lentoemäntänä uransa ensimmäiset 20 vuotta

JAL_TottoriMitsukoJapan Airlines ilmoitti Mitsuko Tottorin nousevan yhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Hän on yhtiön historian ensimmäinen naistoimitusjohtaja sekä ensimmäinen toimitusjohtaja, joka on työskennellyt uransa aikana yhtiön matkustamomiehistössä. Tottori aloitti JAL:n palveluksessa jo vuonna 1985 nousten johtotehtäviin.
Japan Airlines ilmoitti 17. tammikuuta muutoksista yhtiön johdossa, jotka tulevat voimaan 1. huhtikuuta 2024 tai sen jälkeen, kun osakkeenomistajat ja yhtiökokous hyväksyvät nimitykset.

Uudeksi toimitusjohtajaksi nouseva Mitsuko Tottori on tehnyt merkittävän pitkän uran lentoyhtiön palveluksessa ja ensimmäiset 20 vuotta hän toimi lentoemännän tehtävissä. Vuodesta 2005 lähtien hän on edennyt JAL:n palveluksessa johtotehtävästä toiseen.

Vuodesta 2018 lähtien JAL:n toimitusjohtaja toiminut Yuji Akasaka siirtyy yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

Vuonna 1951 perustettu Japan Airlines juhlistaa kuluvan vuoden aikana ensimmäistä kansainvälistä lentoaan, joka lennettiin 70 vuotta sitten. JAL:n kansainvälinen avausreitti oli Tokio-Honolulu-San Francisco, jonka avauslento lennettiin 2. helmikuuta 1954. JAL oli ensimmäinen japanilainen lentoyhtiö, joka lensi kansainvälisen lennon toisen maailmasodan jälkeen. Tuolloin koneena oli Douglas DC-6B.

Nykyisin JAL lentää laajaa reittiverkostoa, joka yhdistää 376 lentokenttää 64 eri maassa tai alueella. Yksi kohteista on Helsinki-Vantaa.