Paikallispuolustustehtäviä ja viranomaisyhteistyötä harjoitellaan Joensuun lentoasemalla 2.-6.9.2024

joensuuKainuun prikaatin johtama Savo-Karjala 24 - paikallispuolustusharjoitus harjaannuttaa viranomaisia 31.8. - 7.9.2024 Joensuun, Liperin ja Kontiolahden alueella. Toimintaa on luvassa Joensuun lentoaseman alueelle 2.-6. syyskuuta 2024. Harjoituksessa on mukana  myös kaksi Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää.

Moniviranomaisharjoituksen päämääränä on valmiuden ja puolustuskyvyn osoittaminen Pohjois-Karjalan alueella, jossa harjoitetaan eri johtamistasojen ja joukkojen paikallispuolustustehtäviä sekä yhteistoimintaa alueellisten ja paikallisten viranomaisten kanssa.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista, Karjalan lennostosta, 1. Logistiikkarykmentistä sekä Puolustusvoimien palvelukeskuksesta. Puolustusvoimien osallistujamäärä on noin 800 henkilöä, koostuen henkilökunnasta, reserviläisistä ja varusmiehistä. 

Harjoitukseen osallistuu myös henkilöstöä Itä-Suomen aluehallintovirastosta, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Itä-Suomen poliisista, Pohjois-Karjalan rajavartiostosta, alueen kunnista, seurakunnista, SPR:stä ja VAPEPA:sta sekä Pohjois-Karjalan Sähköstä.

Harjoitus näkyy lähinnä sotilas- ja viranomaisajoneuvoina liikenteessä. Harjoituskohteina ovat mm. Joensuun lentoasema, Onttolan ampumarata, Ylämylly, Jaamankangas ja Kontioranta. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita. Harjoituskohteissa on valvomassa sekä kouluttajia että erotuomareita huomioliivein varustautuneina.

Harjoitus näkyy myös Joensuun lentoasemalla lähinnä sotilas- ja viranomaisajoneuvoina liikenteessä. Harjoitukseen liittyen ympäristössä liikkuu virkapukuisia viranomaisia sekä erilaista ajoneuvokalustoa.
 
Maavoimat järjestää syksyn paikallispuolustusharjoitukset 31.elokuuta - 6. syyskuuta 2024 Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä, Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä merkittävä määrä viranomaisia ja elinkeinoelämän edustajia. Harjoittelulla vahvistetaan paikallispuolustuksen suorituskykyä ja valmiutta koko maan alueella.

 Lue myös: