Sisäministeri Petteri Orpo tutustui viime viikolla Rajavartiolaitoksen toimintaan

orpo_rajavartiolaitosSisäministeri Petteri Orpo on tutustunut Rajavartiolaitoksen toimintaan torstaina ja perjantaina. Isäntänä toimi kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen. Ajankohtaisen vierailun ohjelmaan kuului mm. lento Helsingistä Nuijamaalle Vartiolentolaivueen helikopterilla.

Ministerivierailu oli ajankohtainen jo turvapaikanhakijoiden määrän viime aikaisen kasvun takia. Rajavartiolaitos on seurannut tarkasti turvapaikkahakijamäärien kehittymistä lentoliikenteessä sekä muussa rajaliikenteessä.

Perjantai-illan järkyttävät tapahtumat Pariisissa ovat ministerin tutustumiskäynnin jälkeen ehtineet aiheuttaa sen, että Rajavartiolaitos on riskianalyysin perusteella tehostanut rajatarkastuksia Helsingin lentoasemalla ja satamissa.

Torstaina ministeri Orpo vieraili aluksi Suomenlahden merivartioston johtokeskuksessa Helsingissä (otsikkokuvassa). Hän myös tutustui Vartiolentolaivueen toimintaan.

Helikopterilennon jälkeen Orpo tutustui rajanylityspaikan toimintaan Nuijamaalla. Samalla myös keskusteltiin muun muassa rajatilanteesta ja rajavaltuutettuyhteistyöstä Venäjän kanssa.

Perjantain ohjelmaan kuului käynti Raja- ja merivartiokoululla sekä maastorajanvalvontaan tutustuminen Pelkolassa. Myös Rajan valmiusjoukkue esitteli toimintaansa.

Lue Lentoposti.fi -uutisia Rajavartiolaitoksesta: