Nuoriso löysi Kehäradan myötä Helsinki-Vantaan hengailupaikakseen

HEL_keharata_1Nuoriso on Kehäradan Lentoasema-rautatieaseman avautumisen myötä löytänyt Helsinki-Vantaan terminaalin hengailupaikakseen, kertoo Vantaan Sanomat. "Siellä on Starbucks ja lämmintä", lehti siteeraa nuorisotyöntekijää. Tietoon ei kuitenkaan ole tullut matkustajille aiheutuneita häiriöitä.

Kehärata yhdistää Helsingin keskustan ja lukuisia eri kaupunginosia Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Enimmillään puolisen tuntia kestävä junamatka tarjoaa mahdollisuuden käväistä kentällä vaikkei lennolle olisikaan lähtemässä.

EFHK_AlepaLentoaseman ns. landside-puolella ennen turvatarkastusta on nykyisin runsaasti erilaisia palveluita. Starbucksin ohella sieltä löytyy Alepa, apteekki sekä useita ravintoloita. Kehärata tuo myös niille uusia asiakkaita.

Vantaan Sanomien mukaan lentoasemalle kertyy viikonloppuisin monikymmenpäisiä nuorisoporukoita. Samaa ilmiötä on havaittu myös arki-iltoina. Kun Kehärataa rakennettiin, jotkut arvelivat että näin tosiaan tulisikin käymään.

Varsinaisia häiriöitä ei kuitenkaan ole esiintynyt. Tosin nuoriso on Vantaan Sanomien mukaan ajellut käytävillä matkalaukkukärryillä.

rullaportaat_3Kehäradan liikenne käynnistyi heinäkuun alussa 2015. Aivan aluksi käytössä olivat sukkulabussikuljetukset terminaaleihin Aviapolis-asemalta. Pian sen jälkeen avattiin varsinaisen Lentoasema-aseman eteläinen uloskäyntipaviljonki Tietotiellä, mutta edelleen sukkulabussikuljetusten varaan.

Hissiyhteys suoraan juna-aseman laitureilta terminaalien väliseen yhdyskäytävään aukesi lopulta 18. joulukuuta (lue tarkemmin alla olevasta linkistä). Liukuportaat valmistuvat piakkoin, todennäköisesti jo helmikuussa. Kuvassa yllä näkyy kuilu, johon portaita ryhdyttiin asentamaan. T.T.

Vantaan Sanomien uutinen

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: