Yhdysvaltain hallitus on hyväksynyt David’s Sling -ilmatorjuntajärjestelmän myynnin Suomelle

DS_launcherYhdysvaltain hallitus on hyväksynyt David’s Sling -ilmatorjuntajärjestelmän myynnin Suomelle. Tämä Raytheonin ja Rafaelin kehittämä ilmatorjuntajärjestelmä mahdollistaa Suomelle entistä paremman korkeatorjuntakyvyn ja ulottuvuuden.
Yhdysvaltojen hallinnon hyväksynnän jälkeen Israelin puolustusministeriö, Suomen puolustusministeriö, Suomen puolustusvoimat ja Rafael Advanced Systems tulevat allekirjoittamaan noin 316 miljoonan euron arvoisen hankintasopimuksen.

DS_launch_1Suomen ilmatorjunnan poistuvien suorituskykyjen korvaamiseen tähtäävän suorituskyvyn uusinnan ITSUKO-hankkeen arvo koostuu noin 213 miljoonan euron arvoisesta pääsopimuksesta ja noin 103 miljoonan euron arvoisesta välittömästi lunastettavasta optiosta. Hankintaan sisältyy lisäoptioita noin 216 miljoonan euron arvonlisäverottomasta arvosta.

Hankintaan liittyy myös sopimusosa järjestelmän huoltovarmuuden turvaamiseksi, joka varmistaa kriittisen lisämateriaalin saatavuuden Suomelle myös poikkeusoloissa.

DS_launch_2David’s Sling on kehittynyt ilmatorjuntajärjestelmä, jonka ovat kehittäneet ja valmistaneet yhteistyössä Israelin puolustusministeriön IMDO (Israel Missile Defense Organization) ja Yhdysvaltain Missile Defence Agency. Teollisella puolelta valmistusta on johtanut israelilainen Rafael Advanced Systems ja mukana on ollut amerikkalainen Raytheon.

Suomeen hankittava kokonaisuus sisältää Stunner-ohjuksia, ohjuslavetteja, datalinkkejä ja Elta:n sensoreita. David's Sling kykenee torjumaan kehittyneitä uhkia kuten mm. ballistisia ohjuksia, risteilyohjuksia sekä droneja.

Lue myös: