Poliisin valmiusyksikkö Karhu harjoittelee 2.-6.9. pääkaupunkiseudulla - mukana helikopteritoimintaa

poliisi_karhu1Poliisin valmiusyksikkö Karhu harjoittelee Helsingin, Espoon ja Sipoon alueella 2.−6. syyskuuta 2024. Utin jääkärirykmentin helikopterit osallistuivat harjoitukseen maanantaina 2. syyskuuta. 

Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita ja räjähteitä. Harjoituksesta saattaa aiheutua melua päiväsaikaan Espoossa Kauklahden alueella.

Pääkaupunkiseudulla on havaittu harjoitukseen liittyen Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan NH90-helikoptereita. Helsingin yllä on lentänyt maanantain aikana myös MD500-helikopteri.

Poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle. Sen perustehtävä on poliisiyksiköiden tukeminen koko Suomen alueella.

Nykyinen turvallisuustilanne Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen seurauksena näkyy myös poliisin Karhu-ryhmän varautumisessa ja harjoittelussa. Poliisilla on johtovastuu hybriditilanteissa ennen tunnistettavia sotilaallisia tekoja.

Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos ovat Karhun tärkeimmät kumppanit. Karhulla on myös valmius vastata kansainväliseen virka-apupyyntöön.