Southwind Airlinesin lennot koko EU-alueelle kiellettiin - yhtiölle oli aiemmin myönnetty TCO-lupa

TC-GRB_090923Euroopan Unioni seurasi Suomen päätöstä ja kielsi turkkilaisen Southwind Airlinesin lennot alueelleen, kertoo turkkilainen Turizm Güncel. Syynä ovat lentoyhtiöt taustat, jotka johtavat Venäjälle. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kielsi yhtiön lennot Suomeen 25. maaliskuuta 2024.

Southwind Airlines ei voi enää lentää kohteisiin Euroopan Unionin aluelle, kun EU on seurannut Suomen päätöstä ja estää yhtiön lennot. Päätös perustuun neuvoston asetukseen (EU) N:o 833/2014, joka on annettu 31. heinäkuuta 2014. Se käsittää rajoittavat toimenpiteet Ukrainan tilannetta epävakauttavien Venäjän toimien johdosta.

TC-GRE_030423EASA oli aiemmin myöntänyt Turkin Antalyaa kotipaikkanaan pitävälle Cortex Havacilik Ve Turizm Ticaret A.S.:lle ns. kolmansien maiden lentoyhtiöiden turvallisuushyväksynnät. Tällainen TCO-hyväksyntä (Third Country Operators), on voimassa koko EU-alueella. Yhtiö harjoittaa lentotoimintaa Southwind Airlines -nimellä.

Southwind Airlines on aiemmin lentänyt ainakin kohteisiin Saksassa, Sveitsissä, Kreikassa, Pohjois-Makedoniassa ja Italiassa. Suomen osalta Southwind Airlines tavoitteli lentoavausta Antalyasta Helsinki-Vantaalle.

Turizm Güncel: Avrupa’da Southwind’e skandal yasak

Lue myös: