Ilmailuviranomainen varoittaa Egyptin ilmatilasta - ääriryhmillä on käytössään it-kalustoa

EASA_logo_1Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA varoittaa ilmailutoimijoita Egyptin Kairon (HECC FIR) lentotiedotusalueesta. Siinain niemimaalla varoitetaan ilmatorjuntakaluston aiheuttamasta uhkasta lentoliikenteelle. Myös Suomen ulkoministeriö on varoittanut Siinaista lokakuun lopulla.

Alueen ääriryhmillä on käytössään käsiaseiden ja sinkojen lisäksi myös tykkejä ja ilmatorjuntakalustoa mukaanlukien olalta laukaustavia ilmatorjuntaohjuksia (MANPADS).

EASA:n mukaan riski on merkittävä lentoliikenteelle lentopinnan 260 alapuolella. Euroopasta kulkeva ylilentoliikenne on Siinain niemimaan tasalla normaalisti keskimäärin lentopinnalla 340.

Suomen ulkoministeriön mukaan Pohjois-Siinain turvallisuustilanne on erittäin huono. Ministeriön mukaan Siinain niemimaan keski- ja pohjoisosiin ei tule matkustaa. Lisäksi tarpeetonta matkustamista Etelä-Siinailla muualle kuin Sharm El Sheikhin lomakeskukseen tulee välttää. Sharm El Sheikhiin tulee matkustaa lentoteitse.

Myös muualla maassa turvallisuustilanne jatkuu epävakaana. Kaikkien lentoasemien kerrotaan toimivan normaalisti. Taustalla on vuonna 2011 alkanut kansannousu.

EASA:n turvallisuustiedote SIB 2014-30

Ulkoministeriö: Egypti: matkustustiedote

Lue myös: